Якщо видалити Вайбер, залишаться повідомлення у тебе і співрозмовника?

Причин, за якими тобі може знадобитися видалити месенджер може бути багато. Наприклад, збої в його роботі або «переїзд» на новий пристрій. І запит теж буває різний: тобі хочеться зберегти історію спілкування, або навпаки, вона повинна бути видалена? Ми допоможемо тобі розібратися в питанні: що буде, якщо видалити Вайбер залишаться повідомлення. Також поговоримо про можливості часткового стирання тексту в листуванні.Якщо видалити Вайбер, залишаться повідомлення у тебе і співрозмовника?

Не плутаємо позначення

Поняття «видалити Вайбер» застосовується користувачами в двох випадках: коли мова йде про відключення облікового запису і власне про видалення програми, встановленого на мобільному пристрої. Сенс дій тут різний, тому будемо використовувати окреме поняття для кожного з них:

  • Видалення Вайбер. З телефону або ПК видаляється сама програма, разом з нею – журнал викликів та історія листувань. Обліковий запис при цьому зберігається, при подальшій активації месенджера з цим же номером основні дані будуть відновлені. Основні – це ім’я, профіль і прив’язані до нього учеткі на інших пристроях. Дія доступно як з основного, так і додаткового пристрою.

Якщо видалити Вайбер, залишаться повідомлення у тебе і співрозмовника?

  • Відключення Вайбер. Це вже повне видалення профілю, разом з реєстраційними відомостями, ім’ям, прив’язкою до Facebook, якщо така є. Дія можлива тільки з основного пристрою, — зі смартфона або планшета, що виступає в його ролі.

Логічно буде зупинитися на цьому моменті: якщо видалити Вибер збережеться історія у співрозмовника? Так, у твого опонента історія залишиться незміненою, якщо попередньо не почистити чат вручну. Як це зробити – в останньому розділі статті.

Якщо видалити Вайбер, залишаться повідомлення у тебе і співрозмовника?Якщо видалити Вайбер, залишаться повідомлення у тебе і співрозмовника?Якщо видалити Вайбер, залишаться повідомлення у тебе і співрозмовника?

Читай також про те, як змінити номер в Вибере, в іншій статті на нашому сайті.

Можливо відновлення повідомлень

Найпоширеніший питання — якщо видалити Вайбер з телефону, а потім встановити залишиться листування на пристрої? Ми неодноразово писали, що одна з особливостей Вайбера – зберігання всієї інформації (історії спілкування в тому числі) користувача не на сервері, а на пристрої, до якого прив’язаний профіль. Всі файли збереження знаходяться в папці програми. Відповідно, при його видаленні стирається і історія листувань.

Якщо заново завантажити додаток на телефон, де встановлена колишня сімка і активувати його, то всі дані відновляться у повному обсязі. Ім’я, прив’язка до Facebook, рахунок в Viber Out, пов’язані учеткі і т. д. Залишиться колишнім і список контактів. Однак листування відійде повністю. Вона не відновлюється після переустановки месенджера на старому пристрої. Аналогічна ситуація і при «переїзді» зі старим номером на новий телефон.

Вихід є. Це – створення резервної копії до того, як програма буде видалено. При першому запуску Вайбера ти просто відновиш чат, попередньо збережений на Гугл-диску. Коротко про функції:

  • Створення копії: підключитися до Гугл-диску — налаштування облікового запису – резервне копіювання – створити копію.
  • Відновлення з резерву: те ж саме, тільки останній пункт – «Відновити».

У разі, якщо месенджер був стертий з пам’яті телефону спонтанно, без попереднього створення резервної копії листування, то повернути останні буде неможливо. А при відключенні профілю або реєстрації Вайбер у цьому ж пристрої, але з новим номером, не допоможе і резерв. Аккаунт доведеться заповнювати наново.

Якщо видалити Вайбер, залишаться повідомлення у тебе і співрозмовника? Якщо видалити Вайбер, залишаться повідомлення у тебе і співрозмовника? Якщо видалити Вайбер, залишаться повідомлення у тебе і співрозмовника?

Часткове або повне стирання повідомлень без видалення/відключення Вайбер

Іноді виникає необхідність вибірково підчистити історію листувань. Як у будь-якому іншому месенджері, Viber така опція є:

  • Довгим натисканням на повідомлення викликати контекстне меню.
  • Вибрати «Видалити».

Якщо видалити Вайбер, залишаться повідомлення у тебе і співрозмовника?
Це базова функція, що була навіть в самих перших версіях програми. Але зараз у тебе більше можливостей: в оновленнях Вайбер, починаючи з 5.6.5, можна повністю видалити надіслані раніше меседжі. У зв’язку з цим контекстне меню, яке викликається натисканням на повідомлення змінилося. Тепер, замість однієї кнопки «Видалити» з’явилося дві:

  • «Видалити у мене». За допомогою неї ти можеш стерти на своєму пристрої все, написане тобою і співрозмовником. В останнього діалог буде відображатися без змін.
  • «Видалити скрізь» . Якщо використовувати цю кнопку, текст пропаде і на твоєму пристрої, так і на пристрої співрозмовника.

Якщо видалити Вайбер, залишаться повідомлення у тебе і співрозмовника?
Уточнення на тему того, що буде, якщо видалити повідомлення Вайбере, вийде воно у співрозмовника? Кнопка «Скрізь» працює тільки щодо послань, написаних тобою. Все, що було відправлено співрозмовником, залишиться у нього на екрані.

 

 

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь