Як приховати, змінити час останнього відвідування в Вайбере

Напевно ти не раз помічав, що багато хто з твоїх друзів в месенджері онлайн практично цілодобово. Хоча це явно не ті люди, які постійно сидять в телефоні. Та й тобі повідомлення можуть приходити в будь-який час, навіть коли додаток закрито і ти ним не користуєшся. З чим це пов’язано і як приховати час відвідування в Вайбере на телефоні? Давай розберемося з цим питанням.Як приховати, змінити час останнього відвідування в Вайбере

Про фоновий режим і статус в мережі

Якщо не вимикати месенджер кожен раз після завершення розмови або під час перерви в листуванні, то він автоматично переходить у фоновий режим. Від активного він відрізняється тільки тим, що вікно Вайбера згорнуто. В іншому все залишається як і раніше: друзі бачать твій статус як «в мережі», всі повідомлення приходять. Ти завжди можеш дізнатися, хто дзвонив або писав. Це зручно, так як ризик пропустити щось важливе мінімальний.

Однак є тут і мінуси. Постійний статус «в мережі» не завжди зручний, але і зовсім вимикати Вайбер теж не можна (припустимо, це робочий месенджер). Крім того, при вимкненому додатку твої співрозмовники бачать статус «В мережі: сьогодні в… (час). Тобто, все одно люди зможуть подивитися, коли ти був активний. Можливо, для когось це стане достатньою підставою, щоб задуматися, як в Вайбере змінити час останнього відвідування або прибрати статус «в мережі», не вимикаючи додаток.

Під «Вимикати» ми маємо на увазі таку процедуру: «Меню» — «Вихід» — «Ок». Після цього Вайбер перейде в неактивний режим, статус «онлайн» зміниться на «офлайн». Повідомлення і дзвінки не надходитимуть до тих пір, поки ти знову не увійдеш в додаток.

Як приховати, змінити час останнього відвідування в ВайбереЯк приховати, змінити час останнього відвідування в ВайбереЯк приховати, змінити час останнього відвідування в Вайбере

Що ж робити?

На щастя, в Вайбере і на цей випадок є «чарівна» кнопка», що дозволяє приховати час своєї активності в додатку. Включається ця опція на всіх пристроях приблизно однаково. Як сховати себе в Вайбере, залишаючись онлайн:

  • Відкриваєш основний екран месенджера і смахиваешь його зліва на право. Так ти потрапиш в загальне меню програми. Ще можна натиснути кнопку «Меню» (три горизонтальні смуги, верхній лівий кут екрана). Або «Ще» на моделях Айфон.
  • Натисніть на «Налаштування» , потім – «Конфіденційність».
  • У самому верху побачиш напис «В мережі», і праворуч від неї – гурток з галкою. Це означає, що у тебе включено відображення статусу.
  • Зніми галку , щоб прибрати цю опцію.

Як приховати, змінити час останнього відвідування в Вайбере Як приховати, змінити час останнього відвідування в Вайбере Як приховати, змінити час останнього відвідування в Вайбере

Проробляючи це треба мати на увазі, що: ти не тільки сховаєшся сам, ти ще й перестанеш бачити, яке показує Вайбер у друзів (періоди їх активності); такі зміни в налаштуваннях приватності доступні тільки один раз в 24 години.

Інші питання, пов’язані з конфіденційністю

І ще пара моментів, що цікавлять наших читачів. Перший — чи можна в Вибере поміняти час відвідування? Немає, такої функції в месенджері не передбачено. Ти можеш тільки сховатися, дотримуючись інструкції вище. У цьому випадку інформація про твоєму останньому появі не буде відображатися взагалі. Рядок статусу залишиться порожньою.

Другий — чому в Вайбере різний час відвідування? Він стосується інформації про активності не самого користувача, а його співрозмовників. Невідповідність зазначеного в додатку часу знаходження онлайн з реальним говорить (в більшості) про те, що ти знаходишся у цієї людини в «чорному» списку. Ще варіант – проблеми з інтернет-з’єднанням на твоїй стороні.

Як приховати, змінити час останнього відвідування в Вайбере Як приховати, змінити час останнього відвідування в Вайбере Як приховати, змінити час останнього відвідування в Вайбере

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь