Благодатний вогонь в 2018 році

Сходження Благодатного вогню – чудове і поки незрозуміле вченими явище, яке щорічно відбувається напередодні Великодня. З’являється само собою полум’я, першим який понад дві тисячі років тому апостол Петро побачив, сьогодні є свідоцтвом Воскресіння Ісуса Христа. Де і як запалюється Благодатний вогонь? Коли буде сходження Благодатного вогню в 2018 році? До чого слід готуватися людству в тому випадку, коли вогонь не зійде?

ЗМІСТ

  • Де і коли сходить Благодатний вогонь?
  • Вікові традиції ритуалу
  • Як і де можна побачити сходження Благодатного вогню?
  • Поширення Благодатного вогню по світу

Де і коли сходить Благодатний вогонь?

Благодатний вогонь є передвісником Світлого Христового Воскресіння. За традицією він сходить напередодні Пасхи в храмі Воскресіння Христового в Єрусалимі, побудованому в 335 році н. е. В 2018 році Священний вогонь повинен зійти у суботу 7 квітня. З’являється він сам собою, за допомогою молитви грецького Патріарха біля меморіальної плити Спасителя.

Благодатний вогонь в 2018 році

Що ж стосується часу, коли сходить Благодатний вогонь, то це традиційно відбувається опівдні, межах 12:55 – 15:00 годин дня. При цьому ніхто не знає, коли з’явиться вогонь. У свій час він сходить через десять хвилин, а в інше – після 2-х годинної молитви патріарха.

Вікові традиції ритуалу

Церемонія сходження Благодатного вогню, яка існує вже більше тисячі років, строго регламентована і прописана до найдрібніших подробиць.

10:15Обхід Кувуклії (каплиці) процесією на чолі з вірменським патріархом Єрусалима11:00Замикання та опечатування мармурової каплиці Гробу Господнього11:30Поява емоційної арабської християнської молоді12:00Прибуття в Храм грецького патріарха12:10Звернення представників вірменського духовенства, а також Коптської і Сирійської православних церков до патріарха12:20В Гроб Господній вносять закриту лампаду, в якій повинен розгорітися вогонь12:30Хресний хід грецького духовенства з триразовим обходом Кувуклії12:50Вхід в Гроб Господній Патріарха і вірменського архімандрита12:55 – 15:00Вихід патріарха зі Священним вогнем

Традиційно храм Воскресіння Христового в Єрусалимі заповнюють прочани з різних куточків світу. Саме вони першими дізнаються, запалився чи Священний вогонь і першими мають можливість доторкнутися до полум’я, яке не обпікає.

Сам храм може вмістити не більше 8 -ми тисяч людей, але бажаючих побачити диво може налічуватися до 70-ти тисяч осіб. Для решти відводитися територія, прилегла до храму. Кожен із парафіян тримає в руках зв’язку з 33-ох свічок, які позначають земний вік Ісуса Христа.

Патріарх Ієрусалимської православної церкви відправляється в каплиці храму Воскресіння Христового — Кувуклію в одному підряснику. Дане приміщення перед цим ретельно перевіряється ізраїльськими полісменами на предмет знаходження в ньому сірників, запальничок або інших предметів, які можуть дати вогонь.

В процесі очікування сходження Благодатного вогню в храмі:

  • гасяться всі джерела світла,
  • стоїть мертва тиша.

Паломникам в цей час слід молитися і щиро покаятися у своїх гріхах перед Господом.

Вийшов з каплиці Патріарх, насамперед запалює свічки представників кожної з релігійних конфесій. Після цього вогонь поширюється між багатотисячним натовпом паломників. Поліції часто важко втримати всіх тих, хто хоче швидше за інших отримати частинку полум’я, адже згідно з переказами саме першим відпускаються всі мирські гріхи.

Кілька цікавих фактів про Благодатний вогонь:

  • Сходження вогню символізують спалахи у вигляді блакитних вогняних куль біля купола храму.
  • Вогонь деякий час не обпікає ні тіло, ні волосся людини.
  • Святе полум’я ніколи не було причиною пожежі.
  • Віск свічок, які були запалені від Благодатного вогню не можна вивести з одягу.
  • Чудо сходження Благодатного вогню досі залишається загадкою.
  • Як і де можна побачити сходження Благодатного вогню?

    Споглядати сходження Благодатного вогню можна не тільки перебуваючи в єрусалимському храмі. Настільки дивне і незрозуміле явище активно висвітлюють мас-медіа з усього світу.

    Благодатний вогонь в 2018 році

    У Росії в 2017 році пряма трансляція сходження Благодатного вогню велася каналом НТВ. Хто буде висвітлювати майбутня подія в цьому році поки невідомо, але в будь-якому випадку за тим, як з’являється Благодатний вогонь можна спостерігати в онлайн-режимі через інтернет.

    Відеозаписи настільки незвичайного і рідкісного явища минулих років, а також фото очевидців з місця події можна легко відшукати в інтернеті. Також фрагменти відео про чудесне явлення Святого Світла, як ще називають Благодатний вогонь, буде показано у той же день у вечірніх новинах всіх без винятку телевізійних каналів.

    Поширення Благодатного вогню по світу

    Відразу ж після того, як представники всіх церкву і конфесій запалили свої лампади від Благодатного вогню, вони відправляються по своїх країнах, щоб передати частинку полум’я у всі міста і селища держави.

    Вогонь перевозиться чартерним рейсом в спеціальній капсулі. Намагаючись встигнути до десяти вечора, коли в головних храмах столиці починаються вечірні богослужіння, представники конфесій намагаються якомога швидше доставити священне полум’я до місця служби.

    Кажуть, що якщо вогонь не зійшов, то це б стало жахливою ознакою для всього людства. Почнеться Апокаліпсис і Страшний суд, від якого не сховається ніхто. Тоді храм Гробу Господнього буде зруйнований, а люди, що живуть на Землі, загинуть. Незважаючи на те, що з року в рік Благодатний вогонь з’являється, завжди існує ймовірність того, що одного разу він не зійде…

    Соц закладки
    Соц закладки

    Залишити відповідь

    Copyright 2017 © Передрук матеріалів і використання їх в будь-якій формі, в тому числі і в електронних ЗМІ, можливі тільки з зворотним активним посиланням на наш сайт, не закриті від індексації пошуковими системами. Вся інформація на сайті носить виключно інформаційний характер і не повинна використовуватися самостійно (наприклад, для лікування).Всі торгові марки, фото, відео і текст, належать їх законним авторам.Якщо ви є автором, і не хочете публікувати своє авторське право, пишіть нам, і ми видалимо.